В момента тук са настанени десетки пациенти от Бургас, Пловдив, Кърджали,

...
В момента тук са настанени десетки пациенти от Бургас, Пловдив, Кърджали,
Коментари Харесай

Известният бургаски художник Климент Атанасов внесе цвят и красота в живота на пациентите от хоспис „Св. Анна“

В момента тук са настанени десетки пациенти от Бургас, Пловдив, Кърджали, Варна и други градове

Стаите, общите елементи и трапезарията на супермодерният приют „ Сета Анна “ в село Лъка към този момент греят в пъстри цветове. Очите на пациентите и медицинския личен състав непрестанно се стопират върху двадесет и двете платна, изобразяващи прелестни цветя, които през днешния ден бяха сложени в постройката. Тази освежаваща и вдъхваща положително въодушевление смяна в интериора е с помощта на дарението, което известният бургаски художник и реставратор Климент Атанасов направи за приюта.

„ Това са художествени фотографии, отпечатани върху канава. Снимките за творбите съм правил в моята градина в село Лъка през другите сезони на годината. Платната бяха показани в изложба в  Бургас през 2021 година. Дарих ги на приют „ Сета Анна “, с цел да допринесат за по-доброто въодушевление и атмосфера. Направих го тъй като се впечатлих от здравното заведение, което притежателите Даниел Стратев и Красимир Георгиев построиха. Живея в селото от 2000 година и помня остарялата сграда, която те събориха и на нейно място построиха едно в действителност положително и потребно за хората лечебно заведение, каквото нямаше в региона “, разяснява Климент Атанасов.
 Той е измежду приетите майстори на четката в страната и освен. Реализирал е десетки изложения в галерии из цяла България, Европа, Съединени американски щати, Южна Африка. Името му е фамозно и с реставрациите на доста църкви. Атанасов е отличен с медал „ Чест и геройство “ от Световната организация за духовно завещание на човечеството със седалище Израел за неговата многогодишна битка за възобновяване на монументи на културата и запазване на духовното, културното и историческото международно завещание.
Артистичната среда в комбиниране със високоспециализираните грижи и модерната база на приют „ Света Анна “ вдъхват вяра, че досегашната мрачна популярност на този вид медицински заведения скоро ще остане в предишното.

С доста труд и предпочитание лекарите и личният състав издигат равнището на след болничната помощ и грижите за възрастни хора и трансформират визиите за това в какви условия би трябвало да живеят хората, достигнали до този стадий от земния си път.

Хоспис „ Света Анна “ е с потенциал от 60 болнични кревати и е оборудван с съвременна здравна техника и уреди за рехабилитация и физиотерапия. Всички стаи са обезпечени със личен хигиеничен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ независимото напредване или превозването на пациентите до другите етажи на приюта.

Гледката към Бургаския залив, зелената градина, стаите за отдих, а от през днешния ден и платната на Климент Атанасов, повдигат духа на пациентите и живеещите тук възрастни хора и стават причина за доста техни усмивки.

Повече информация и фотоси на основания по европейски стандарт приют вижте.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР